Необходими продукти:брашно - 500 голио - 50 млмая - 7 г суха или

...
Необходими продукти:брашно - 500 голио - 50 млмая - 7 г суха или
Коментари Харесай

Лесна рецепта за пица пай и чеснова питка

Необходими артикули:
брашно - 500 г олио - 50 млмая - 7 г суха или 20 г живасол - 1 равна с.л.захар - щипкапрясно мляко - 250 мляйца - 1 броймасло - 1 с.л. мекомагданозчесън - 2 скилидкилютеница - 4 ч.л.салам - 4 колелцакашкавал - 4 парчета Прочетете още
Начин на подготвя вижте в рецептата на Людмила от Gotvach: 

Необходими са 4 огнеупорни купички. Брашното се пресява и към него се прибавят солта, олиото, белтъкът на яйцето, прясното мляко, хладко, с разтворените в него квас с щипка сол. Даже и живата квас не се задейства, а единствено се разтваря. Месим меко тесто. Ако е належащо, прибавяме още мъничко брашно.

Покриваме тестото с транспарантно фолио и го оставяме да втаса към час или до удвояване на размера. Втасалото тесто премесваме леко и аз взех решение на този стадий, тъй като върша такава пица за първи път, да направя единствено 4, а с останалото тесто да приготвя питки, по тази причина разделяме на 4 топчета, с размера на междинна по мярка ябълка и три-по огромни топки.

Малките топчета разтеглих на кора с дебелина към сантиметър и диаметър към 20 см, малко по-голям от купичките. Намазах ги с лютеница, от горната страна сложих колбаса, малко босилек и кашкавал, частите би трябвало да са съобразени с размера на купичките.

Така с всички топчета за пицата. Отгоре продуктите захлупих с купичките и обърнах, тъй че тестото да е от горната страна. Намазах с разрушен жълтък. Поставих ги в тава и пекох на 200 градуса за към 15 мин или до прелестен тен.

Извадих и още горещи благодарение на забрадка ги обърнах и освободих купичките. Пиците къс са подготвени.

От трите огромни топчета оформих малки питки, нарязах на четири и след това на още четири. В разрезите сложих масло, смесено с нарязан чесън и магданоз. Пекох на 200 градуса за десетина минути!

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР